Contact
Offerte
Bouwen
Vacatures
25 jaar
HL Bouw & Montage

25 jaar HL Bouw & Montage – Nino Lieftink vertelt

1 april is een speciale dag, want HL Bouw & Montage viert dan zijn 25-jarig bestaan. En dat betekent veel voor mij want dit bedrijf is als een tweede thuis voor me.

Het verhaal begint een half jaar na mijn komst op de wereld. Toen besloot mijn vader om zijn eigen bedrijf te starten. Hij had al veel ervaring opgedaan bij andere bouw- en constructiebedrijven en dacht op een gegeven moment: “Ik kan het beter. Nu ga ik het voor mezelf doen.” En zo ontstond 25 jaar geleden HL Montage.

Ik denk dat hij toen vast niet had kunnen voorspellen waar we vandaag zouden staan.

‘Splinters in de hand maar niet zeuren’

Mijn eerste herinneringen aan het bedrijf gaan terug naar mijn jonge jaren. Op driejarige leeftijd sleepte mijn vader me al mee naar de hal, waar ik mijn eerste taken kreeg: vegen. Later op de zaterdagen was het mijn taak om de bedrijfsauto’s samen met Tinus te wassen. Ik moet toegeven, de bouwplaats was niet altijd mijn favoriete plek. Het was vaak koud, nat en donker. Maar de gezelligheid met de jongens maakte veel goed. Langzaam maar zeker kreeg ik steeds meer taken toegewezen en mocht ik assisteren bij verschillende klussen, van metselen tot het plaatsen van kozijnen. Splinters in de hand, niet zeuren, doorwerken.

Mijn passie voor architectuur was er altijd al, maar tijdens mijn opleiding bouwkunde ontdekte ik dat mijn interesse eigenlijk meer lag in het maakproces van bouwwerken. Het onderzoeken van alle mogelijkheden en het verbreden van mijn kennis werden mijn focus. Hoewel ik aanvankelijk niet van plan was om bij mijn vaders bedrijf te werken, bleek het uiteindelijk een logische stap. Ik liep talloze stages bij andere bedrijven om ervaring op te doen en te zien hoe het er elders aan toeging. Die kennis kon ik vervolgens toepassen bij HL.

‘Als er een probleem is: bel Harrie’

Het werken met mijn vader is een voorrecht, zij het soms uitdagend en stressvol. We dagen elkaar uit, we pushen elkaar om steeds beter te worden en dat heeft de kwaliteit van ons werk alleen maar verbeterd. Hoewel ik nu bouwkundig gezien verder ben dan mijn vader, kan ik zijn onschatbare praktijkervaring nooit evenaren. Hij ziet oplossingen die niet op papier te vinden zijn. Ofwel als er een probleem is, bel Harrie.

Maar laten we niet vergeten wie de echte motor achter dit bedrijf is: mijn moeder. Zij is altijd onze grootste supporter geweest, de stille kracht achter de schermen die ervoor heeft gezorgd dat alles op rolletjes loopt. Of eigenlijk onze personeelsvereniging in d’r eentje is. Met het regelen van de etentjes, uitjes, sausijsletters met Sinterklaas etc etc. Ik hoop dat mijn vriendin in de toekomst ook een rol zal spelen in de ondersteuning van mijn moeder.

‘Het team staat bij HL centraal’

Voor mij en mijn vader staat het team centraal bij HL. Samenwerken met de jongens, trots zijn op wat we maken en het doorgeven van vakmanschap aan nieuwe generaties vormt echt de kern van ons bedrijf. Samen hebben we de afgelopen 25 jaar prachtige dingen bereikt.

Ik kijk dan ook vol optimisme naar de toekomst, een toekomst waarin we blijven groeien, waarin we nog meer specialisten aantrekken en waarin onze kwaliteit en het team centraal blijven staan.

Maar voorlopig kan ik dat nog niet zonder mijn vader, wiens ervaring en inzet van onschatbare waarde zijn voor ons bedrijf. Met andere woorden: hij moet nog ff door. We kunnen t nog niet zonder hem.

Reageer vandaag nog!

HL Bouw & Montage bestaat 25 jaar!

Bel Nino! 06 – 11 78 82 70

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.
Privacybeleid